mandag 15. august 2016

Hverdagsrundstykker


Jeg liker å fylle opp fryseren med rundstykker, slik at jeg alltid har noe å servere til lunsj.

Denne oppskriften er så enkel og blir så god:

70gr smør
50gr gjær
5 dl væske, melk og vann
12 dl mel, 1/3grovt(4dl)
Litt salt
Litt sukker

Smelt smøret. Tilsett melken og vannet. Varm til 37 grader.
Bland alt det tørre: Melet, tørrgjæren, salt og sukker i en bakebolle og bland inn den tempererte væsken. Deigen må heves i ca 30 minutter. 
Del deigen i 17 emner og etterheves mens ovnen varmes opp til 200 grader. 
Pensle med melk eller egg og strø over linfrø eller havregryn. 

Stekes på 200 grader i ca 10-13 minutter. 

Denne oppskriften er en slager her i hus, deilig enkle å tine er de også!





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar